Belajar code sistem C++

Thursday, August 21,19:45 | notes
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Setelah lama tak mengupdated blog! haha.. seriesly bz dengan kuliah.. mklumlah, dh naik semester 5 ni, makin banyak pulak kerja nak buat..

Kali ni nak bercerita tentang subjek buat sistem.. tak sangka eyra ambil subjek ni.. huhu..
Dalam masa sama, eyra ada juga ambil subjek bina web.. alhamdulillah memang kacang jugak la (agak poyo) sebab dh berpengalaman dalam membina website utk blog ni.. tapi utk buat code sistem C++ tak semudah yang disangka!!


hasil c++ eyra

Mula-mula eyra masuk kelas ni, memang excited.. Maklumlah, ada juga kena buat code-code tu.. tapi makin banyak hari, makin buntu dibuatnya.. baru-baru ni kena buat asignment bina sistem dn eyra pilih tajuk "Sistem perbankan online" untuk transfer duit.. baru belajar basic je dh pening !!

Tajuk eyra pula dh banyak kali di reject kot.. ni eyra buat je ikut kepala dn harap puan setuju! carta alir dan code C++ tu dh siap.. cuma tinggal nk submit.. samaada diterima atau reject? wallahualam.. agaknya macam mana la dgn orang yang buat programmer tu kan?? power giler diorang ni.. if youalls ada website yang buat tutorial c++, bgtahu eyra aw..

p/s : bulan 10 ni eyra dh naik praktikal.. so sibuk nak cari tempat pula.. pape pn, doakan yg terbaik buat eyra..

Selalu Terjadi Macam Nie

Monday, March 3,14:26 | 15 notes




haih...kadang-kadang rasa macam geram je..nak silent,takut pulak ade misscall..bile dah tak silent,tak de pun yang nak call  diorang macam tahu-tahu je kan bile waktu nak save credit...haish