Radio Hot.Fm Life

Friday, September 28,01:09 | 1 notes

Follow this step:  
Dashboard > Layout > Add Gadjet > Add HTML (for new dashboard)
Dashboard > Design > Add Gadjet > Add HTML (for old dashboard)
2. Copy dan paste code nie:
<iframe src="http://player.streamtheworld.com/liveplayer.php?CALLSIGN=HOTFM" style="width: 300px; height: 300px;" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
3. Save :) hehe..good luck.

Freebies : background floral

Thursday, September 27,18:36 | 1 notes
nk copy url image :
click pd image > right click image > copy url image







Vintage Brush For Header

,17:49 | 2 notes
nk copy image :
right click pada image > save image as :)




Blog Menang Giveaway by KZNabihah

Wednesday, September 19,20:04 | notes



Assalamualaikum wbt.. alhamdulillah,dapat juga rezeki... terima kasih butik KZNabihah ^_^ .. happy sangat pun ada ! dh tak tahu nk luah sebenarnya...haha

Cara Tukar Background

Sunday, September 16,18:38 | 1 notes

Cara nie adalah untuk tukar background di blog... for newbie,boleh la cuba untuk ubah background sendiri...

Dashboard > Design > Edit HTML

1. Cari code body {   *klik CRL+F serentak kalau nak cari code tersebut

2. Pastekan code nie di bawah code yang kita cari..

background-image: url('URL IMAGE');

3. Preview dan save

Take Note :
BIRU : tukar URL image yang korang nak.

Cara Copy URL Image

,18:30 | notes

Assalamulaikum..memandangkan ada yang bertanya macam mana nak gantikan setiap kod yang ada "URL IMAGE" .. so,eyra akn ajar step by step..

1. Cari image yang korang nak.. (boleh cari di google image,image facebook dan sebagainya)

2. Right klik pada image 

3. Klik " Copy Image URL"

4. Paste kan pada code yang nak URL image...

5. Preview dan save :)

senangkan ?? so,sesiapa yang tak faham,boleh bertanya. *for newbie

Tuto : Letak Widget Ribbon Atas Header (Top Blog)

Thursday, September 13,23:26 | 1 notes


Nampak tak ribbon atas header tuh ? so,hari nie eyra nak sharekan tutorial macam mana nak letak ribbon tersebut..sebelum tuh,sila backup template takut-takut tak jadi ke..kan? ^_^

Dashboard > Design > Edit HTML

1.Search kod  body { 

2.Copy paste code yang eyra bg di bawah code kita cari :

background: #FFEAEA url('URL IMG') top repeat-x;
background-attachment: absolute;

3.Preview dan save !

Take Note :
Purple : tukar colour background korang...
Biru : tukar url image yg korang nak.. kalau nak url ribbon.. klik [ SINI ]

p/s : kalau menjadi,comment aw?kalau tak jadi pn comment juga



Hari Pertama Eyra Pergi Interview

Tuesday, September 11,16:21 | 2 notes
"KRINNNGGGGGG" tepat pukul 6.30 am...aku terus melangkah masuk bilik air...setelah selesai mandi dan solat subuh,aku melangkah ke dapur untuk sarapan pagi...hari nie,aku mengenakan baju kurung oren,tudung oren dan kasut berwarna hitam 28.Ogos.2012 adalah hari pertama aku pergi temuduga kerja.. segala maklumat,resume,surat menyurat telah pun siap..alhamdulillah,segala urusan aku di permudahkan...

7.50am..smpai juga Bagunan Jaya 99 yang bertempat di Jalan Tun Sri Lanang...sewaktu melangkah,perasaan takut dan gementar pula yang muncul..terus kepala otak aku fikir "mereka manusia biasa" .. ketika mendaftar,aku dapat rakan baru..mereka semua sporting dan peramah..ade juga yang kenal aku sebab satu negeri melaka...hehehe

Aku cek number giliran..number 8..arghh..ingat number terakhir..tapi tak ape lah..lagi cepat habis,lagi bagus..dalam kepala otak aku dh terbayang..entah entah yang penemuduga nie adalah seorang lelaki yang kacak dan macho macam cerita dalam novel..atau dia juga seorang yang sporting,atau mungkin sombong... hmm...itu je yang mampu aku fikir bagi mengelakkan perasaan takut datang kembali..haha..bukan nk menggatal..

Giliran aku masuk bilik...sangkaan aku meleset..penemuduga tuh bukanlah seperti apa yang disangkakan..bezanya,dia dah berumur dan pasti sudah berkahwin.haha..kesian kat aku..soalan pertama yang dia ajukan ialah tentang keluarga..aku pun lantanglah bercerita latarbelakang keluarga..dari zaman nenek moyang sampai sekarang (aku tipu nie,jangan percaya....sebenarnya aku cuma cerita yg penting je)

Soalan ke dua ialah tentang mahkamah dan soalan terakhir ialah nama hakim..ketua hakim aku still dapat jawab..bila dia tanya nama lain,aku jadi terdiam dan terus jawab "sebenarnya kat luar dah banyak jawapan saya ingat td,smpai sini terlalu excited,terus lupa segalanya" .. terus penemuduga tuh gelak dengan jawapan aku yang secara tak sengaja.. actually,diorang nie tak lah series mana pun..boleh main gelak-gelak dengan aku...

Fuh..akhirnya tamat juga sesi temuduga aku..aku terus melangkah keluar dan tersenyum..mereka mesti heran kenapa aku tersenyum..haha..


p/s : ada rezeki,ada la..kalau tk ada..at least eyra mencuba..hehehe...

Koleksi Terbaru KZNABIHAH Butik

Saturday, September 1,03:06 | 4 notes


Giveaway menarik oleh KZNABIHAH Butik .. sekali pandang,terus buat eyra terminat dengan giveaway nie..hadiah pun sangat lah ohsem oohh !! antaranya ialah :

Long cardigan kznabihah
Palazo printed leapord kznabihah
Dress Adlena Special Design by KZNABIHAH

Pemenang dipilih berdasarkan CABUTAN BERTUAH ! jom la joint..agak-agak number korang terpilih.. klik SINI untuk maklumat giveaway

KZNABIHAH nie adalah butik perniagaan yang menjual pelbagai jenis cardigan,dan dress mengikut trend sekarang ! antara contoh gambar curi (buruknya perangai -.- ) yang eyra ambil sebagai contoh ialah :

   

Berminat dengan koleksi butik nie ? boleh la terus ke link :

Rakan Seperjuangan :