Istanbul Aku Datang !

Tuesday, December 11,16:10 | 7 notes
Assalamualaikum..

Siapa dah layan cerita istanbul aku datang ? cerita yang sangat best ! banyak pengajaran...  


Filem ini mengisahkan seorang gadis yang periang dan manja bernama Dian yang pergi ke Istanbul dan merancang untuk berkahwin dengan teman lelakinya iaitu Azad. Masalah yang perlu dihadapinya ialah Azad sedang mengikuti kursus perubatan di sana dan dia perlu menunggu 6 tahun iaitu tempoh Azad habis belajar. Namun, ketibaan Dian tidak disambut gembira oleh Azad dengan alasan Dian menganggunya fokus dalam pelajaran.

Masa mula-mula part cerita tuu... memang sangat sweet ! TAPI , masa babak Azad (tomok) suruh Dian (lisa) cari rumah sewa , aku dh rasa Azad ada perempuan lain sebab cara layanan yang dia bagi kat Dian... 


Part paling menyedihkan ialah masa Dian dapat tahu Azad ada perempuan lain..and at the same times , eyra terus teringat kisah babak percintaan tragis eyra .. yeah , situasi hampir sama , kenal dari zaman sekolah , berjauhan sebab kejar cita-cita... cuma ending yang lain..haha ! Tapi tak sangka kan akhirnya Dian kahwin dengan Harris (beto) .. housemate dia sendiri..

Moral dari story tu banyak..antaranya :

- Perhubungan yang lama , tak semestinya kekal ! ada jodoh , ada la :/

- Kalau bf buat hal , then masa tuh ada someone yang lebih menghargai , pandai-2 pilih..sama ada kesakitan atau kebahagiaan ..

- Jangan percaya lelaki walau dh kenal lama..wahaaha ! *depends pd pihak lelaki tu juga*

- Dan yang ke-4 .. err..tk dapat fikir..haha..

Best gila layan movie tuh and now , movie tuh dh ada dalam you tube ! KLIK KLIK .. so ,apa lagi,download je laa... !

p/s : ada yg bg kritikan sebab unsur-2 yang tak menyenangkan... 

Cara Lain Dapatkan code MP3 Selain Iron Dj

,15:52 | 6 notes
Assalamualaikum

Di sebabkan Iron Dj mempunyai sedikit masalah , so eyra nak senaraikan cara lain untuk mendapatkan code mp3 .. Hasil daripada code yang eyra dapat dari MP3 Skull , kebanyakan url datang dari side ini :
MP3 hits

Cara untuk mendapatkan mp3 pun sangat senang , korang klik pada tajuk-tajuk lagu yang ada , automatik keluar macam gambar bawah nie :


Copy URL tu macam biasa dan kalau nk masuk kan dalam cute MP3 , rujuk tuto  [ SINI
* Sila Skip tutorial yang berkaitan Iron DJ... *

Kekurangannya ialah tak banyak lagu yang kita dapat..so , korang klik jela mana-2 link yang ada k ?


Cara yang ke-II .. 

melalui link Kiwi6

Memandangkan ada lagu yg kita nak tiada dalam list , eyra daftar akaun Kiwi6 .. klik [ SINI ] untuk register .. korang juga boleh sign up melalui Facebook atau Twitter ..

Macam biasa , upload je file korang bila dah register .. part nie eyra nak ajar , memang ambil masa sikit sebab maklum la...berukband dh tk laju nk upload gmbar banyak-2..haha... lagipun senang je nk upload... so , korang klik je perkataan UPLOAD k ? nak tahu mana bahagian upload tuh , rujuk gambar :


Dah klik upload , terus klik browse , choose file music , klik start upload 

Bila dh selesai upload , then pergi kat lagu yang di upload tadi , scroll ke bawah sikit , nampak perkataan Direct Hotlink ? COPY je direct link tuh ok?? contoh gambar :


Dah copy ? rujuk tuto [ SINI ] ... hanya ikut step pertama sahaja , step ke-2 yg berkaitan Iron Dj tak perlu ikut sebab kita dh copy URL dari website lain.. Bahagian MP3 , korang just paste je code yang kita copy tadi..hehee.

Faham ? tk faham tanya k?? btw,good luck u allss.. 

GA : GIVEAWAY : Love Collection by Jaja Sutera

Tuesday, December 4,14:37 | 5 notes
Assalamualaikum


GIVEAWAY lagi ! series hadiah pun gempak... sesiapa yg suka barangan silver dan platinum , jom joint GA nie.. antara hadiah yang dipertaruhkan ialah :

Seutas rantai leher bernilai RM 60.00 + REVIEW Blog (Sponsor by Faizal Raffali) .
Seutas gelang tangan bernilai RM 40.00 .
Sepasang subang bernilai RM 35.00 .
Sepasang subang bernilai RM 28.00 .

Best kan hadiah dia? syarat yg di kenekan pun sangat mudah.. nak joint ? klik la banner di atas !

Rakan seperjuangan :

Tralala
Cik Lyean
Kak Fiefy

GA : Ira's Speechless Giveaway

Sunday, December 2,21:42 | 10 notes
Assalamualaikum
klik klik
Here,ada lagi giveaway untuk bloggers.dan masih baru di lansungkan..jom kita joint sebab hadiah dia pun gilaa masyuukk... antara hadiah-hadiah oleh sponser kepada pemenang ialah :
- tudung bawal pelangi x2
- tudung bawal, shawl , purse
- jubah dress
- long dress
- nametag felt x2
- cute headband
- header x3
- bloglist kekal x5
- mustache necklace x5

Korang nak ? klik je banner kat nun atas tuh..TAPI ! korang mesti kena cukup syarat ! antara syarat yg dikenakan.. antara syarat yg depa semua letak ialah :


 Terbuka kepada semua blogger.
 Follow blog Simple Typo Girl & Like fanpage BlogKamiDotCom
 Buat satu entry yang bertajuk Ira's Speechless Giveaway
 Masukkan banner yang disediakan di atas dan backlink ke blog ini
 Wajib follow dan like semua sponsor yang terlibat. 
 Letak link entry anda di comment box. Url macam ni
     http:babyblueheartpink.blogspot.com akan ditendang


p/s: Jom sama-sama kita jayakan giveaway ini! majulah untuk negara !!