Cute MP3 player for blog

Monday, March 19,20:22 | 11 notes







nie adelah cara selain guna music player mcm Mixpod , Youtube.
kali nie lebih cute,and bg eyra,lebih ringan dari sebelumnya
nk tunaikan permintaan adk dinie.
cara buat cute mp3








First step..masuk link [ SINI ] .. nnti automatik akn keluar mcm gambar bawah nie :

 
ikut step

1. mula-mula klik generator mcm gmbar yg bernombor 1..

2. customize colour mp3 untuk bgcolour, loading colour,button colour, slide colour ....
klik [ SINI ] untuk kod colour

3. autoplay ..kalau 1 mknenye automatik..kalau 0 utk manual player..

STEP 2 :

4. untuk letak kod mp3 korang...korang kena gantikan yg baru..nk cari kod mp3..
sila klik [ SINI ] dn automatik akn keluar mcm gambar bawah nie :



5. taip tajuk lagu yg korang nk kat search bahagian atas sekali tuh.. contoh macam eyra nk lagu penakut..dh taip,klik enter..nnti automatik akn keluar list lagu tersebut kat bahagian bawah..then klik salah satu lagu tersebut untuk ambil kod lagu yg korang nk dn automatik akn keluar mcm nie :
 

6. Lepas tuh ade nmpak tak bahagian HTML Embed ..? korang copy semua kod kat dlm  HTML Embed tuh dn pastkan kat mane-mane mcm microsoft word office ke..sebab kita nk ambil based kod lagu tersebut sahaja...then korang cari lah kod tersebut yg seakan mcm nie :

http://irondj.net/mix/file/14816/Yuna_-_Penakut.mp3

7. Kodyg sebenar panjang.so,cari dgn berhati-hati ye..pastikan kod url tersebut ade tajuk lagu yg korang nk tuh..kalau dh dapat,copy URL lagu tersebut dn pastekan pada mp3 player tadi.. (paste pd yg bernumber 4 )


 

8. Copy semua kod pada HTML code dan pastekan pada mne-mne bahagian blog korang...

siap :)
credit : Jaja

11 ringankan tangan untuk menaip:

Dinie hanani said...

thankyou kak eyra :) hehee.. yeayy ! sukasuka :D

Dinie hanani said...

kaka eyra :) thankyou very much ! yeayy.. suka laa mp3 player nih.. hehee..

eyra syahira said...

@Dinie hanani hehehe...welcome sis ! akk pn suka..sebab comey..kan??

Dinie hanani said...

comey sangat :) kak.. lau dinie nak amik lagu YUNA nih jugak boley kan?

eyra syahira said...

@Dinie hananihahha..lorh..ambil je la sis..lgu tu kn umum...tu lgu yuna,bkn akk meyh..hehehe..pkai je

renaPuteh said...

thank tuto nya dear :)

eyra syahira said...

@renaPuteh welcome sis ;)

syaa said...

terima kasih kak tuto ni :) !

Faezah\ said...

Kak, iron.dj takboleh bukak dah. So, nak cari kat mana? :(

Nur Syahira said...

@Faezah\ yup yup...kdg-2 dia problem sikit..ada masa,boleh bukak tgh malam...tp,cuba klik link nie : http://kiwi6.com/ cara nk cari code lagu,sama macam iron DJ

oh sehun said...

thanks, arigatou, gomawo, xiexie ni ! hee
thanks for ur effort, :))