Cara Lain Dapatkan code MP3 Selain Iron Dj

Tuesday, December 11,15:52 | 6 notes
Assalamualaikum

Di sebabkan Iron Dj mempunyai sedikit masalah , so eyra nak senaraikan cara lain untuk mendapatkan code mp3 .. Hasil daripada code yang eyra dapat dari MP3 Skull , kebanyakan url datang dari side ini :
MP3 hits

Cara untuk mendapatkan mp3 pun sangat senang , korang klik pada tajuk-tajuk lagu yang ada , automatik keluar macam gambar bawah nie :


Copy URL tu macam biasa dan kalau nk masuk kan dalam cute MP3 , rujuk tuto  [ SINI
* Sila Skip tutorial yang berkaitan Iron DJ... *

Kekurangannya ialah tak banyak lagu yang kita dapat..so , korang klik jela mana-2 link yang ada k ?


Cara yang ke-II .. 

melalui link Kiwi6

Memandangkan ada lagu yg kita nak tiada dalam list , eyra daftar akaun Kiwi6 .. klik [ SINI ] untuk register .. korang juga boleh sign up melalui Facebook atau Twitter ..

Macam biasa , upload je file korang bila dah register .. part nie eyra nak ajar , memang ambil masa sikit sebab maklum la...berukband dh tk laju nk upload gmbar banyak-2..haha... lagipun senang je nk upload... so , korang klik je perkataan UPLOAD k ? nak tahu mana bahagian upload tuh , rujuk gambar :


Dah klik upload , terus klik browse , choose file music , klik start upload 

Bila dh selesai upload , then pergi kat lagu yang di upload tadi , scroll ke bawah sikit , nampak perkataan Direct Hotlink ? COPY je direct link tuh ok?? contoh gambar :


Dah copy ? rujuk tuto [ SINI ] ... hanya ikut step pertama sahaja , step ke-2 yg berkaitan Iron Dj tak perlu ikut sebab kita dh copy URL dari website lain.. Bahagian MP3 , korang just paste je code yang kita copy tadi..hehee.

Faham ? tk faham tanya k?? btw,good luck u allss.. 

6 ringankan tangan untuk menaip:

lieza said...

comel blog kamu.. jom terjah blog saye pula

Annyss Aleeya said...

anda di tag utk contest nie okey :)

http://pinkuntukaku.blogspot.com/2012/12/little-giveaway-by-tiha.html

haziqah iqa said...

hye...nice blog...follow back yea..:))

Syahidatul Filzah said...

YEYYYYYYY tq tq hahaha.. saya baru dlm dunia blog bnyk lagi saya nk buat kat blog saya ..btw tq so much hehhe

Fatiha said...

hai awak, yg awak kata lepas copy kod lagu kat kiwi tu kan, awak sruh tekan 'sini'. tpi bila tekan, dia kluar problem loading page. awk da delete ke post yg tu? harap bleh jwb. hehe please. i need more info bout this. hehehe :)

Nur Syahira said...

@Fatiha hai sis... maksud awak link utk KIWI tu ke ??