Istanbul Aku Datang !

Tuesday, December 11,16:10 | 7 notes
Assalamualaikum..

Siapa dah layan cerita istanbul aku datang ? cerita yang sangat best ! banyak pengajaran...  


Filem ini mengisahkan seorang gadis yang periang dan manja bernama Dian yang pergi ke Istanbul dan merancang untuk berkahwin dengan teman lelakinya iaitu Azad. Masalah yang perlu dihadapinya ialah Azad sedang mengikuti kursus perubatan di sana dan dia perlu menunggu 6 tahun iaitu tempoh Azad habis belajar. Namun, ketibaan Dian tidak disambut gembira oleh Azad dengan alasan Dian menganggunya fokus dalam pelajaran.

Masa mula-mula part cerita tuu... memang sangat sweet ! TAPI , masa babak Azad (tomok) suruh Dian (lisa) cari rumah sewa , aku dh rasa Azad ada perempuan lain sebab cara layanan yang dia bagi kat Dian... 


Part paling menyedihkan ialah masa Dian dapat tahu Azad ada perempuan lain..and at the same times , eyra terus teringat kisah babak percintaan tragis eyra .. yeah , situasi hampir sama , kenal dari zaman sekolah , berjauhan sebab kejar cita-cita... cuma ending yang lain..haha ! Tapi tak sangka kan akhirnya Dian kahwin dengan Harris (beto) .. housemate dia sendiri..

Moral dari story tu banyak..antaranya :

- Perhubungan yang lama , tak semestinya kekal ! ada jodoh , ada la :/

- Kalau bf buat hal , then masa tuh ada someone yang lebih menghargai , pandai-2 pilih..sama ada kesakitan atau kebahagiaan ..

- Jangan percaya lelaki walau dh kenal lama..wahaaha ! *depends pd pihak lelaki tu juga*

- Dan yang ke-4 .. err..tk dapat fikir..haha..

Best gila layan movie tuh and now , movie tuh dh ada dalam you tube ! KLIK KLIK .. so ,apa lagi,download je laa... !

p/s : ada yg bg kritikan sebab unsur-2 yang tak menyenangkan... 

7 ringankan tangan untuk menaip:

Zahrenn said...

o...begini ke cerite die...hmmm..abg saya ckap tomok takpandai berlakon..btulke?

Nur Syahira said...

@Zahrenn yup...dia nmpak mcm,kaku sikit..mklum la..cerita pertama dia berlakon..haha

kopi pasta said...

dah download tp blom tgk secara penuh bru secara skip2..yg best, pemandangan n culture kt turki tu. yg tak best, =.=' ada adegan2 yg mcm perli agama. nk tunjuk islam tu liberal,bebas...tu pandangan ak la..

Nur Syahira said...

@kopi pasta yla... tu pn btul juga...

Leni Fitria said...

nice share, bisa buat refrensi.
follow me back: fi3neechan.blogspot.com

Nur Syahira said...

@Leni Fitria hehe..ok awk ^_^

Leni Fitria said...

@Nur Syahira
tengkyu awak...
eh, awak pakai name Anez ye?