cara speedkan kelajuan broadband !! ^_^

Saturday, November 26,17:13 | 5 notes
aku geram gile dengan broadband aku....
selalu sangat buat masalah...so,nak lepaskan geram..aku pun baling la broadband aku..ingat bertambah speed..tapi same je..huhuhu
so,bagi mengelakkan kowg pun hangin macam aku..aku sharekan tutorial mcm mane nak LAJU kan kelajuan BROADBAND yang lembab .... *dah dapat ilmu..kene la kongsikan bersama ^_^

  • klik START
  • kemudian...kowg searchkan "gpedit.msc" dan klik kan gpedit.msc
  • lepas tu kan..nanti kowg akn jumpa Local Computer Policy > Administrative Templates 
  • klik Administrative Templates  > Network
  • Dari Network tu ..kowg klik kan QoS Packet scheduler
  • kat belah kanan tu nanti kowg akan nampak Limit Reservable Bandwidth
  • Double click pada Reservable Bandwidth
  • Kemudian ubah setting dari Not Configured  > Enabled
  • Pada bahagian Options,tukar Bandwidth Limits dari 20 > 0
  • Klik Apply dan klik Ok
  • Kemudian Restart komputer




Mudah kan...? cuba kowg bandingkan kelajuan speed sebelum dan sekarang.... ^_^ 
so,jangan jadi macam aku...baling-baling broadband..huhuhu.. *sebelum tu..lupa..tuto nie utk broadband clcom..eyra tak tahu laa kalau untuk jenis broadband maxis atau lain2... ^_^ setakat nie mmg ade yg brjaya buat mcm kat mira...cuba try ye.. ^_^

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH

5 ringankan tangan untuk menaip:

renaPuteh said...

tak faham la cara nak cari gpedit.msc tu...

MyDoLce.aMyra said...

takdapat la eyra...

fiphylia said...

broadband ada banyak jenis.. tak clear la arahan dia..cant make it

eyra syahira said...

@fiphylia celcom..bahagian mne yg tk fhm??? ^_^ cuba cari perlahan-lahan....

AmyZana said...

entri anda sudah di bookmark. hehe. tak nak restart computer sekarang sbb tgh buat kerja ^^