Amaran : Jangan KLIK Reffering Site Ini !

Monday, July 9,14:51 | 10 notes

Assalamulaikum... hari nie eyra cuma nak kongsikan beberapa info yang eyra dapat..pernah dengar tak reffering site dari Bestbscleaner , Domar.Ru ??? Jika anda seorang newbie macam saya..lihat reffering site blog di Traffic Sources,mesti akan nampak nama-nama site tersebut...Contoh :







Untuk pengetahuan kita semua,janganlah sesekali meng-klik URL yang agak pelik di Referring Url sebab sesetengahnya mengandungi malware, virus yang boleh merosakkan computer atau lappy kita.. Pihak Google ( ceh,macam dah berinteraksi dengan pihak google je..) tak dapat nak menghalang kita mendapat URL dari situ..antara contoh lain Url yang membahayakan :

 www4.safe-vochecker.com
 www4.strongdxgsoft.com
 www4.best-aruchecker.com 
 http://www3.personal-scanera.com
 http://www4.savegco-antivir.com
 domar.ru
 www.stop-a-cheater.com
 http://adfoc.us/198121
 http://www.googlecorrection.com
 ww4.strongdxgsoft.com
 www4.safe-vochecker.com/
 hoodiastock.com
 www4.safe-vochecker.com
 www4.strongdxgsoft.com
 www4.best-aruchecker.com 
 Blog.hartwick.edu
 Mindtouch.com
 http://magicofmakingupx.webstarts.com
 www.mulberryoutletsales.net
 http://fabrika-shatura.ru
 http://penfriends-international.com
 http://pro-taganrog.ru
 http://torentilo.com
 hoodiastock.com

p/s : eyra ada juga menggatal tangan nak klik url tu..tapi tiba-tiba terjumpa info nie...ha,ape lagi..cepat-cepat laa.kongsikan bersama...langkah berhati-hati untuk kita semua.... ^_^ pandangan anda???
sumber : Mysoomyf

10 ringankan tangan untuk menaip:

cik najihah said...

thanks for reminding :)

Iza Zaty said...

thx !!

Eyra Syahira said...

@cik najihah welcome sis !! just sharing ;) hehehe

Eyra Syahira said...

@Iza Zaty welcome ^_^

Azza Afdzal said...

bagus betul...

AL AZRUL said...

URL yg 'rahsia' pun ada.. bila tkan, owner dpt duit free2 je.. mcm2

Eyra Syahira said...

@Azza Afdzal tahu tk pee

Eyra Syahira said...

@AL AZRUL betul-2 ...

Cik Fie said...

wow ! thanx 4 da info . jahat btol malware / virus ni ! :(

Cik Fie said...

boleh x buat entri pasal freebies comment here cam awak punya ni..plezzzzz ? :)