Tukar Warna Butang Music Player You Tube

Saturday, January 21,01:20 | 2 notes







sebelom nie korang just tahu cara buat music player dari you tube hanya warna hitam kan?
so,sini eyra nk ajar mcm mne nk tukar warne butang you tube tuh mcm eyra punya.. !!
tutorial nie di request oleh sis shaa


1. Dashboard > Design > Page Element > Add Gadjet > Add HTML
2. Copy kod bawah nie : (CTRL+C serentak yup)
<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/E8yQvqSlP0I?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=FF9999&amp;color2=FF9999" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/E8yQvqSlP0I?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=FF9999&amp;color2=FF9999" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="28" height="25"></embed></object></center>


3. Warna BIRU tuh boleh je tukar pape colour yg kowg nk..klik je di [ SINI ] .. bagi warne merah tuh kan...kalau kowg nk tukar lagu...bukak lagu kat you tube..then copy kod mcm yg di hightlightkan dalam gambar bawah nie..kemudian gantikan dengan tulisan warne merah tuh...senang tak :D


kalau still tak tahu nak copy yg mana.ikot step panjang kat bawah nie :



1. kowg klik SHARE
2. klik EMBED
3. klik  USE EMBED CODE
4. Copy Kod yg di tunjukkan dalam gambar di atas dan paste kan pada NOTE PAD atau pun pape je applikasi yg ade word


5. kemudian,lepas paste kan pada note pad atau etc...kowg cuma copy URL sahaje seperti yg di highlight dalam gambar di atas...

6. gantikan URL tersebut dgn url yg bewarna merah :

<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/E8yQvqSlP0I?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=FF9999&amp;color2=FF9999" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/E8yQvqSlP0I?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=FF9999&amp;color2=FF9999" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="28" height="25"></embed></object></center>
 7. Siap :)

2 ringankan tangan untuk menaip: