Cara Buat Background Blockquote (Biase)

Wednesday, December 21,01:54 | 5 notes

nie simple je...just bagi ade background..hehhehe

1. Dashboard > Design > Edit HTML (CTRL+C copy paste)
2. SEARCH :

    .post blockquote {

3. COPY kod bawah nie DI BAWAH kod yg di cari :


background-image:url(URL GAMBAR);



4. URL GAMBAR tu boleh di tukar....cari je mane-mane background ye...



bagi sesiapa yang tak jumpa kod  .post blockquote {  nie..senang je..
1. Mula-mula search kod :


   /* Posts
----------------------------------------------- */

lepas tuh copy kod .post blockquote { di bawah nye..contoh macam dalam gambar nie :


then copy lah kod mcm biase...preview dulu..kalau tak de pape masalah baru save..nak lebih cantik lagi...boleh ikot cara blockquote kat [ SINI ].... nak pastikan sama ada blockquote nie berfungsi atau tak? ikot je cara yg telah eyra ajar..klik je di [ SINI ]

5 ringankan tangan untuk menaip:

mia udax comel said...

kak nape mia nak buat blockquote nie x jadi (reply kat cbox mia keyh)

mia udax comel said...

dah cari la kak dh buat semua dah tp dia x mau kuar penat mia tekan quote

eyra syahira said...

cube adik tick expand... search kod : .post blockquote { nie...kalau tak jumpa jugak....klik balik tick expand tuh...tambah kan kod nie..tahu tak macam mane nk tambah kod? @mia udax comel

mia udax comel said...

dah mia dh cuba dh yg 2 tpy dia tetap x nak kuar sebelum nie mia buat okey je lepas tukar template baru dia x nak jadi

eyra syahira said...

@mia udax comel ok...sekarang just follow step nie... cari kod /* Posts
...bawah tu ade kod perkataan .date header { kan? then adik copy kod .post blockquote { nie selepas tande } ..