Menu Tab ( CREATE PAGE )

Friday, December 16,15:50 | 2 notes



1. Pergi kat Dashboard > Page > Edit Pages :



2. Klik New Page dan seterusnya klik Blank Page pada drop down menu :



3. Automatik keluar macam kita nak post entry .. masukkan tajuk , dan dan kandungan ke dalam entry .. selepas tu, kalau nak buat setiap word ade link .. hightlight-kan perkataan yang kita nak masukkan link , kemudian klik Link .. contoh : 


4. Kemudian buka new tab lain , dan cari Post yang kita dah buat , dan Copy link tersebut :



5. Paste kan di dalam kotak "Which URL should this link go to?" :


6.  Dah siap !! kemudian klik Publish !! ^_^

Nie cara baru yang baru di updated...semoga berjaya ^_^ *maaf kalau ada salah ejaan dalam gambar atau post...excited sgt nak menaip..heee

2 ringankan tangan untuk menaip:

hoNey eqIn said...

kenape dye tulis..,Your page was published successfully!
xde pon tulis how would you like the pages gadjet to appear..??

eyra syahira said...

@hoNey eqIn owh..sme gk cm eyra... tp mse first2 eyra buat page,ade keluar would u like the page appear....tp bile selalu create page,dah tak keluar cm tuh ^_^