Dated Header Sebelah Post Title

Monday, December 12,05:17 | 5 notes


saja suka-suka buat....
hehehehe...

1) Dashboard > Design > Edit HTML cari kod 
            .date-header {
                    atau
           h2.date-header {

2) Bila dah jumpa...copy kod nie di bawah kod yg di cari tadi :

height:40px;
margin:-15px -20px -500px -115px;
padding: 30px 300px 105px 10px;
background: url(LINK GAMBAR) no-repeat;
position:absolute !important; position:relative; float:left;
text-align: center;
font-family: Calibri; font-size: 12px; color: #000000;
}

3) Dah sudah.. yg warna MERAH tu...letak la link gambar yg kowg pilih...warna BIRU tulisan yg kowg nak...warne ORANGE boleh tukar warna tulisan tarikh tu...nak kod warna..boleh klik [ SINI ]

Bagi sesiapa yg tak jumpa kod   .date-header {    atau    h2.date-header {
kena lah buat sendiri (aku kena letak sendiri kod nieh,baru boleh buat...)



4) Cari kod nie kat edit HTML tadi

     /* Posts

5) Dah jumpa,copy kod h2.date-header { atas kod yg kowg cari tadi..lepas tu baru laa boleh ikot step 2 tuh
 Preview dulu..baru save ^_^

http://i1196.photobucket.com/albums/aa404/eyrasyahira1/doodles/dated1.png

http://i1196.photobucket.com/albums/aa404/eyrasyahira1/doodles/dated2-crop.png

http://i1196.photobucket.com/albums/aa404/eyrasyahira1/doodles/dated2-croph.png

http://i1196.photobucket.com/albums/aa404/eyrasyahira1/doodles/dated3.png

http://i1196.photobucket.com/albums/aa404/eyrasyahira1/doodles/dated4.png

p/s : sorry yee...kalau date header nie tak berapa lawa....sebab pertama kali buat...hehehe 




5 ringankan tangan untuk menaip:

farah@engoys said...

dear, kita amik satu :)... oh yah yang letak pict komen tu x jadi .... :)

eyra syahira said...

@farah@engoysambik je la..kalau nak kita buat pun bole kak..hehehe....tak jadi ? akak dah cari kod tu tak?

renaPuteh said...

syg,,amik 1 ye :)

Ainin Suffiah said...

thanks. ainin gna ye :) hehe

Che Siti Maryam said...

yam ambik 1 yer :)