Shoutbox Background

Sunday, December 25,21:13 | 5 notes





eyra sekarang pakai cbox sebab cantik !! hahaha..
mula-mula mcm sayang je nak tukar..kan?
ok la..sekarang eyra nak ajar kowg cara buat background belakang shoutbox tuh...
 (sesiapa yg nk dftar cbox..boleh laa klik ---> [ SINI ] )
tutorial nie di request oleh member eyra yg comel Kyna
sebelum tuh makesure kan size shoutbox atau pape yg kowg pakai tuh berukuran :

WIDTH :  200  HEIGHT : 100

sebab freebies yg eyra buat hanya cukup berukuran tuh je...hehehe


1. Dashboard > Design > Page Element > Add Gadjet > Add HTML
2. Copy kod bawah nie :





<center><div style="width:260px; height:200px; background:url(URL BACKGROUND) no-repeat left top; padding-top:65px; padding-left:0px; position:relative" align="center">URL CBOX</div></center>




3. BIRU untuk background yang kowg nak letak... MERAH untuk url shoutbox atau cbox kowg..
eyra dah sediakan background tuh....memang tak cantik la...hee...kalau free,eyra buat la lagi ye.....

http://i1196.photobucket.com/albums/aa404/eyrasyahira1/doodles/box1.png

http://i1196.photobucket.com/albums/aa404/eyrasyahira1/doodles/box2.png

http://i1196.photobucket.com/albums/aa404/eyrasyahira1/doodles/box3.png

http://i1196.photobucket.com/albums/aa404/eyrasyahira1/doodles/box4.png

http://i1196.photobucket.com/albums/aa404/eyrasyahira1/doodles/box5.png
like dan comment anda amat di hargai :) 

5 ringankan tangan untuk menaip:

wanie ~ said...

terima kasih akak bgi tuto ni :)

eyra syahira said...

welcome dear ^_^ hehehe @wanie ~

Mia Cadbury said...

sis,macam mane mau cari URL CBOX tu ?

✿Aisha Shahira✿ said...

kak, url CBOX tu yang mana satu erhh?

Nur Syahira said...

@✿Aisha Shahira✿ kene dftar kat cbox..baru dpt url cbox tuh ^_^